Espresátor Tescoma Paloma

Před nějakým časem jsem si pořídil strojek na výrobu espressa Tescoma Paloma. Byl to akt čistého zoufalství pramenícího ze skutečnosti, že během pracovního týdne uvidím první preso až k večeru v některé z boleslavských kaváren. Byl jsem si vědom toho, že preso z těchto strojků (je to ten třípatrový typ, který přijde po nakrmení spodních pater vodou a kávou na vařič, a po několikaminutovém chchlání a frkání vznikne v horním patře hotové preso) nestojí za moc. A vskutku. Ač jsem používal kávu v přibližné cenové relaci gram za korunu, odpornost a hnusnost kafe byly takřka hmatatelné. Nepříjemný kovový dozvuk a ne právě jemná kyselinka. Za dva měsíce jsem se s tím naučil žít. Lepší tohle, než nějaký rozpustný blevajs.

Včera jsem tuto zkušenost nadnesl na večeři s mými drahými rodiči a obdržel jsem informaci, že národ apeninský lije do podobných strojků vodu nikoli studenou, nýbrž horkou. Nevydržel jsem nevyzkoušet v praxi. A vida, ono to funguje. Za logicky kratší dobu než obvykle nachrchlal můj přístroj skutečně kvalitní preso. Dík za tip, tati.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *